Alcmene

Completed

Alcmene project is a 200 m2 residence with pool situated on a hill and enjoying a wonderful sea view.  The style is a combination of “country” with some greek elements.  The pool is custom designed in the shape of a corner that embraces the residence and creates at its ends two different areas : a dining outside area and the sunbeds area.  Ground floor is hosting the kitchen and living room area along with a wc, a study room and a bedroom.  The upper floor, is the master bedroom with a walk in closet, a kitchenette and an open plan bathroom.  The verandas are shaded by wooden pergolas based on greek style pillars. In the 120 m2 basement  there is a gym, tv area, sofa bed for some extra guest and a sauna booth.  Materials : travertine natural stone, cement mortar hand scrubbed, hand made decorative small tiles, custom made frames. Bioclimatic principles were fully incorporated into the design achieving maximum insulation, good natural ventilation, energy efficiency and waste management. For plot entrance an alley of iron light pergolas with plants was designed.  A wooden pavilion for artistic work and a lit pathway that takes you through the pristine nature to the lower end of the 8.000 m2 land, near the road to the seafront, were also added to complement the wonderful lifestyle that this residence offers. 
Previous
Next