Dione Maisonette Project

Project started December 2011

                 
The Dione Project involved the construction of a maisonette (two storey detached house) made “sur mesure” for the needs of a young couple and their future family.
 
The construction took place on the plot of the owner, at an eastern suburb of Athens, Attica.
 
 
Entrance, living room, kitchen, office and bathroom occupied the ground level while on the first level two bedrooms and a master bathroom found their space.
 
The office was placed near the entrance as future plans involved working from home and occasionally receiving clients.
 
Wide openings, glass instead of railings on balconies, cubic shapes and a fresh palette of  earthy colors were used to underline the style.
 
Underfloor heating/cooling  system was installed which allows for indoor climate control. A solution chosen in order to keep the minimalistic  character of the house but also to save space.
 
Since the plot was rather small it was a challenge creating  enough space for a little garden, a parking area wide enough to facilitate 2 cars and a veranda spacious enough for family gatherings. Two levels were created to achieve maximum exploitation of the area.
 
A concrete fence to protect the family’s privacy was built and embellished by a row of high plants along its length from the inner side. The result is a sense of rich flora when looking from the inside of the house and a high fence protection when looking from the road.
 
Inhabited with love ever since!

 

Modern, minimal aesthetics and spaces to serve the owners’ way of living where the two basic guidelines.

 

 

Gallery

dione_mesa_1

dione_mesa_2

dione_mesa_3